Nyitólap
Szakosztályaink
Rendezvényeink
Sportközpont
Fórum
 
 

Hegyikerékpár

Kajak - kenu szakosztály

Csapattagok
Magunkról
Eseménynaptár

Sárkányhajó

Hegymászó és Túra Szakosztály

Atlétikai szakosztály

Tájbringa szakosztály

Triatlon szakosztály

Labdarúgó szakosztály

Gyorstollaslabda

Water Bike Szakosztály

Egyéb hírek

Merkapt SE
   
Szavazógép
Weboldalunk melyik részét szoktad látogatni?
    Atlétika
    Hegyikerékpár
    Hegymászás és túra
    Kajak-kenu
    Sárkányhajó
Kajak - kenu szakosztály
T-Mobile Vízi Szabadidősport Fesztivál, Mesterek Országos Bajnoksága

Szombaton és vasárnap (07.12-13.) a Velencei-tónál Sukorón rendezték meg a T-Mobile Vízi Szabadidősport Fesztivál keretein belül a Mesterek Országos Bajnokságát, melyen olimpiai és világbajnokok is vízre szálltak.

A Masters Bajnokság számai izgalmas csatákat hoztak, noha az erős szél korbácsolta hullámok nehezebbé tették a sportolók dolgát. Rajthoz állt az 1980-as olimpia bajnoka, a kenus Foltán László, lapátolt Viski Erzsébet, Dékány Kinga és a 200 méter specialistája, Hegedűs Róbert is. Sőt, rajthoz állt az egész Merkaptos kajak-kenu szakosztály is, hogy minél több érmet orozzanak el az ellenfelektől. Nagy várakozás előzte meg a C-7-esek versenyét, amelyet hosszú szünet után most rendeztek meg először. A masters versenyzők korelnöke Varga Ferenc, aki noha már túl van a nyolcadik X-en, napi egy edzéssel készült a versenyre.


A szombati nap a 200 méteres távok versenye volt. Kiosztásra kerültek az elkészült új versenymezek, így minden adott volt a jó teljesítmények eléréséhez. Az első érmünket, egy bronzot, a hosszú idő után újra visszatért Ferencz Marcel szerezte C-1-ben de az aranyra sem kellett sokat várnunk, Robi, a 40-45 éves korcsoportban meggyőző fölénnyel utasította maga mögé a riválisokat. A C-7-esek mezőnyében kötelező volt a győzelem, hiszen a Merkapt SE által éledt újjá a már-már teljesen feledésbe ment kenu-hetes hajóosztály. Ezen a napon szereztünk még 3 bronzérmet a Fazekas- Szemán páros, Kulcsár egyese és egy másik korcsoportban indult hetes jóvoltából.


A vasárnapi 500-m-es versenynapon sem lehetett jobb időre számítani az erős szelet illetően, éppen ezért a rendezők elcsúsztatták a versenypályát egy kissé szélvédettebb szakaszra. Kíválóságunk, Ferencz Marcel ismét bizonyította jó formáját és egyesben ezüstérmet nyert. Sajnos egy aranyérmünk elúszott, mert kenusunk, vezető pozícióból borult még a célba érkezés előtt. Többen is szóvá tették már, hogy miért ezen a szeles pályán rendezik az ob-t. Alternatív megoldásként Szeged és Szolnok jöhetne szóba, de a szegedi pálya nagyon drága. Jövőre talán sikerül egy szolnoki rendezésű bajnokságot megszervezni.


Kulcsár Györgynek is jól sikerült a Merkaptos debütálás. C-1-ben nem talált legyőzőre 500 méteren. Említést érdemel még Lévai Annamária, aki vegyes párosban állt rajthoz és társával egy bronzérmet sikerült nyerniük.

Összegzésként elmondható, hogy jól teljesített a csapatunk, hiszen 4 arany, 2 ezüst és 6 bronzéremmel zártuk a 2008-as Mesterek Országos Bajnokságát.
2008.07.14 12:09:54   |   Vissza
Szóljon hozzá!
Név
E-mail
Milyen nap van ma?
E-mail | Oldaltérkép | Kezdőoldal | Kedvencek közé | Pannon Set