Nyitólap
Szakosztályaink
Rendezvényeink
Sportközpont
Fórum
 
 

Hegyikerékpár

Kajak - kenu szakosztály

Csapattagok
Magunkról
Eseménynaptár

Sárkányhajó

Hegymászó és Túra Szakosztály

Atlétikai szakosztály

Tájbringa szakosztály

Triatlon szakosztály

Labdarúgó szakosztály

Gyorstollaslabda

Water Bike Szakosztály

Egyéb hírek

Merkapt SE
   
Szavazógép
Weboldalunk melyik részét szoktad látogatni?
    Atlétika
    Hegyikerékpár
    Hegymászás és túra
    Kajak-kenu
    Sárkányhajó
Kajak - kenu szakosztály
Rafting Világbajnokság 2007, Dél Korea
Dél-Koreáben, Inje tartományban rendezték meg az idei Rafting Világbajnokságot. Magyarországot a Kanyon-UTE csapata képviselhette. Bár röviddel a verseny előtt még bizonytalan volt a részvételük, az utolsó pillanatban néhány támogató (köztük a Merkapt) és főként sok jóbarát segítségének köszönhetően sikerült elutazni a versenyre. Ugyanakkor két, más klubbéli versenyzővel kiegészülve kellett, hogy rajthoz álljon a csapat az utolsó napokban történt sajnálatos sérülések miatt; ez ebben a nagy összhangot igénylő sportban nem kis hátrányt jelentett.


A június 27. és július 2. között lebonyolított verseny a szokásos 3 fordulóból állt: Sprint-Head To Head, Szlalom és Down River számokból. A helyszínül kiválasztott Naerinchon folyó (WW III-IV) monszun időszakban ideális lehetőséget kínált a VB megrendezésére.

Sajnos várva várt  monszun egy kicsit késett, ezért a gyakorlás első két napján a csapatok a szó tényleges értelmében is a folyót „kapálták”  lapátjaikkal, de a felhőszakadás végül megérkezett és a Sprint – Head To Head, majd a Szlalom versenyszámokat már elegendő vízen tudták lebonyolítani. A Down River futam napja szakadó esővel kezdődött így a verseny is nagyon izgalmasnak ígérkezett….


A Sprint futamban csaptunk a 9. legjobb eredményt érte el, így a leggyorsabb együttessel, a Szlovák válogatottal mérhette össze az erejét a Head To Head fordulóban. A VB szervezői sajnos a két pálya kijelölésénél sok lényeges szempontot figyelmen kívül hagytak, ezért az első 40 m-es szakaszon – ahol a két hajó külön sávban versenyez – a pályaválasztó csapat már rövid szakaszon is hatalmas, behozhatatlan előnyt szerzett. Bár a nyolcad döntő után a pályákat és a szabályokat is módosították ez a magyar csapaton már nem segített, így a 13. helyen zártuk ezt a futamot.
A szlalom versenyhez egy viszonylag lassú, de technikás pályát jelöltek ki a szervezők és a szoros, valamint a néhány borulás miatt rendkívül érdekes versenyben a fiúk két érintő hibával (10 mp) a 17. helyen végeztek. 

A Down River versenyt mindenki felfokozott izgalommal várta, különösen, mert előző nap derült ki, hogy egy másik folyószakaszon lesz lebonyolítva a közel 1 órás időtartamú evezés. A közben megérkező csapadék miatt a folyók szintje megemelkedett és a WW IV-V erősségű részen nagyon izgalmas verseny ígérkezett! Kanada, Dél-Afrika és Magyarország került egy csoportba az előzetes időeredmények alapján.

A rajtból csaptunk tört az élre, de sajnos a rendezők úgy látták, hogy a mieink korán rajtoltak, ezért 50 mp büntetést szabtak ki együttesünkre. A közel egy órás küzdelemben először Kanada visszaelőzte csapatunkat, de hamar sikerült behozni a lemaradást és ismét pár méterrel lemaradva üldöztük őket. Sajnos ekkor egy sziklán felakadt magyar team hajója és ekkor Dél-Afrika is elhúzott. A szikláról lekeveredve ismét megindult a két hajó üldözése és rövidesen a dél-afrikai csapat mellett előretörve ismét „Kanadát vettük ostrom alá” sajnos őket már nem sikerült megelőzni, így mögöttük a 16. helyen ért célba csapatunk.


Három versenyszám után az összetett versenyben a 17. helyet sikerült megszerezni, ami elmaradt ugyan a csapat előzetes várakozásaitól, de a sok nehézséget figyelembe véve mégis jó eredménynek mondható az egyre erősödő nemzetközi mezőnyben.

. Sok-sok élménnyel és versenytapasztalattal gazdagodva tért haza csapatunk a világbajnokságról és rövidesen elkezdi a felkészülést a jövő évi Európa Bajnokságra melynek helyszíne „hazai pálya” Wildalpen lesz. Ezen jelenleg két magyar csapat tervezi az indulást, de az elmúlt évek magyar rafting sikerein felbuzdulva remélhetőleg több hazai együttes kedvet kap a közeli országok vadvizein megrendezett Európa Kupa futamokhoz.

Csapatunk támogatói a következő cégek voltak:
Játéksziget Kft, Provice Kft, OTP Garancia, Fundango, Sandstone, UTE, Merkapt Kft., Magyar Kajak-Kenu Szövetség

Ezúton is köszönjük szponzorainknak és számos egyéni támogatónknak,  hogy segítségükkel csapatunk immár 3. alkalommal elindulhatott a Rafting Világbajnokságon!


A világbajnoki csapat tagjai voltak: Kovács Zoltán, Iványi Gábor, Viktor Endre, Takács Gyula, Fodor Szabolcs, Erdélyi Zoltán, Markovics András.

2007.07.04 11:04:51   |   Vissza
Szóljon hozzá!
Név
E-mail
Milyen nap van ma?
E-mail | Oldaltérkép | Kezdőoldal | Kedvencek közé | Pannon Set