Nyitólap
Szakosztályaink
Rendezvényeink
Sportközpont
Fórum
 
 

Hegyikerékpár

Kajak - kenu szakosztály

Csapattagok
Magunkról
Eseménynaptár

Sárkányhajó

Hegymászó és Túra Szakosztály

Atlétikai szakosztály

Tájbringa szakosztály

Triatlon szakosztály

Labdarúgó szakosztály

Gyorstollaslabda

Water Bike Szakosztály

Egyéb hírek

Merkapt SE
   
Szavazógép
Weboldalunk melyik részét szoktad látogatni?
    Atlétika
    Hegyikerékpár
    Hegymászás és túra
    Kajak-kenu
    Sárkányhajó
Kajak - kenu szakosztály
Sárkányhajó Klubvilágbajnokság
A sikerrel megvívott hazai selejtezők után, a világbajnokságra kiutazás és a részvétel magas költségei miatt, veszélybe került a csapat részvétele a franciaországi döntőn, ám a Dalkia Energia Zrt. a segítségünkre sietett, akiknek ezúton is szeretnénk köszönetet mondani.

2007 június 06-án este gyülekezett a csapat a csepeli Kis-Duna partjánál, hogy útnak induljon az idei sárkányhajó klubvilágbajnokságra. A buszt a világbajnokságon való szereplést szintén kiharcoló paksiakkal osztottuk meg. 18 órás utazás után, csütörtök délután 2-kor érkeztünk meg a franciaországi Gerardmerbe, ahol gyönyörű környezet és változékony idő fogadott minket. Miután a regisztráció nehézségein túljutottunk és a szükséges információkat begyűjtöttük, részt vettünk a megnyitó ünnepségen, majd a közös interkontinentális vacsorán, ami után elindultunk a 20 km-es távolságban lévő szálláshelyünkre, ami három rönkházból állt.Pénteken vette kezdetét a viadal, amelyen 11 nemzet 1200 sportolója vett részt. A magyar színeket a Merkapt-Dalkia egységen kívül a Paks, a Csepel és a Römi Dragon Boat Club képviselte. A legtöbb csapattal a németek érkeztek, akik 15 egységgel szálltak vízre, de volt olyan egyesület, – a svájci DBC Beider Basel csapata – akik 150 főt neveztek. Nem meglepő a nagy létszám, hiszen egy sárkányhajóban 20-an ülnek. A csapatok lehetnek női, férfi vagy vegyes összeállításúak. Elöl ül a dobos, aki az ütemet adja, hátul pedig egy kormányos tartja egyenesben a hajót.
Pénteken az 1000 m-es számok elő-, remény-, közép-, és döntő futamait bonyolították le.  Összesen 4 db 1000 m-t mentünk aznap így estére eléggé lefáradt mindenki.

Szombaton az ötszáz méteres futamok jöttek soron. Mivel ezen a távon mindhárom kategóriában rajthoz álltunk, tehát női, férfi és vegyes összeállítású csapatokkal is harcba szálltunk, sikerült a nap végéig hétszer 500 m-t repeszteni. A több magyar egyesületből összeállt női csapatunk 3. helyezést ért el. Este volt egy bankett, amelyen a másnapi versenyek miatt, nem vett részt mindenki. Akik mégis eljöttek azok több francia heavy metal zenekar előadását „élvezhették” végig.  


A vasárnapi 200 m-es versenyszámok elviekben 7 versenyt jelentettek volna, de a vegyes számban a reményfutamból, ahonnan a középfutamba kerülhettünk volna, egy elrontott rajt miatt kizártak minket ezért ki kellett állni. A Paksiakkal alkotott fiú egységünk sem járt sikerrel, ugyanis meglepetésre nem jutott be a döntőbe, viszont a magyar klubok által alkotott lányhajó, ezüstérmet szerzett. Este a svédasztalos vacsora után száltunk buszra, hogy a több napos versenyzéstől fáradtan, de élményekkel gazdagon induljunk haza Magyarország felé.

  


Tagjaink közül Leikep Gusztáv, - aki a szöuli olimpián kenu párosban, 1000 méteren döntőt vívott - volt a legeredményesebb, Gerardmerben egy arany és két ezüstéremmel lett gazdagabb.

A Szaniszló Gabriella, Pohorelli Betti, Márai Beáta, Kürti Zsuzsanna, Heitner Barbara, Vadászi Krisztina, Lévai Annamária, Horváth Tímea összetételű női egység a Pakssal és a Römi SE-vel kiegészülve egy ezüstöt és egy bronzérmet gyűjtött össze.

Hazánkban még nem annyira népszerű, de külföldön óriási tömegeket mozgat meg a sárkányhajózás. Összességében elmondható, hogy a nagy hagyományokkal rendelkező nemzetek méltó ellenfele volt a magyar különítmény.

Jövőre újra megpróbáljuk!


2007.06.12 10:59:16   |   Vissza
Szóljon hozzá!
Név
E-mail
Milyen nap van ma?
E-mail | Oldaltérkép | Kezdőoldal | Kedvencek közé | Pannon Set