Nyitólap
Szakosztályaink
Rendezvényeink
Sportközpont
Fórum
 
 
Merkapt SE
   
Szavazógép
Weboldalunk melyik részét szoktad látogatni?
    Atlétika
    Hegyikerékpár
    Hegymászás és túra
    Kajak-kenu
    Sárkányhajó
Bécs-Budapest Kajak-kenu és evezős teljesítménytúra

Az utóbbi évek folyamán a Bécs-Budapest Szupermaraton futóverseny meghatározó eseménnyé nőtte ki magát a szabadidősport versenyek között. A szervezők a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a Magyar Evezős Szövetség bevonásával közösen úgy határoztak, hogy a Szupermaraton 20 éves jubileuma alkalmából a vízen is megrendezik, ezt az immár márkanévvé vált eseményt. A kajak-kenu és evezős sportágban természetesen nem új keletű, hogy az országhatárokon átívelő különböző folyókon, hazai és regionális események keretében ezrek vesznek részt hasonló túrákon, azonban úgy gondoljuk, 2009. augusztusában a Duna felső szakaszán, Bécs és Budapest között megrendezésre kerülő kajak-kenu és evezős teljesítménytúra unikum lesz ezen rendezvények sorában. A szervezők rendkívül fontosnak tartják, hogy ez egy nemzetközi esemény, mely során a résztvevőknek lehetőségük van három nemzet sokszínű kultúrájába, természeti kincseibe bepillantást nyerni és az egyes megállóhelyeken szervezett színvonalas kísérőprogramokon egymást megismerni, tapasztalatokat cserélni. A Bécs-Budapest teljesítménytúra mind a profiknak, mind az amatőröknek nagy lehetőség arra, hogy saját mércét maguk elé állítva küzdjenek le egy újabb kihívást, kellemes környezetben, jó hangulatban, különleges élményekkel hazatérve a mindennapokba.

A Bécs-Budapest Szupermaraton Szervezőbizottsága, az MKKSZ és a MESZ reméli, hogy mind Magyarországról, mind a határokon túlról minél többen jönnek el, erre a reményeink szerint hagyományt teremtő eseményre. Az alábbi anyagban szeretnénk Önöknek tájékoztatást adni a nevezés feltételeiről, a tervezett útvonalról és kísérőprogramokról. A programból Önök is láthatják, hogy a szervezők az időpontválasztással egy különleges kuriózumot is előkészítenek a majdani résztvevőknek, hiszen a túra befutója 2009. augusztus 20-án, az államalapítás ünnepén megrendezésre kerülő események idején, a Római-parton történik majd.

A szervezők várják a jelentkezőket az augusztusi túrára. A tervezett program és a további információk, valamint a jelentkezési lap INNEN letölthető (word doc formátumban)

Első ízben szerveződik hagyományteremtő szándékkal a Bécs-Pozsony-Budapest teljesítménytúra a Szupermaraton mintájára vízi útvonalon.

2007. őszén a Bécs-Pozsony-Budapest egyik 30 km-es futó szakaszán pattant ki a Merkapt SE oszlopos tagja, Fazekas Tamás kenus fejéből a gondolat, hogy meg kellene valósítani a Szupermaraton mintájára egy Bécsből való leevezést is. A futóversenyen rendszeresen induló kenusok pártolták az ötletet, hogy visszavághassanak az atlétáknak hazai vízeken. Az ötletet tettek követték és a szervezés gőzerővel megindult. Ez év április 17-19. között egy C-7-es (7 személyes versenykenu) elit különítménye leevezte a Bécs-Pozsony-Budapest vízi útvonalat. Három nap alatt összesen 300 km-t tettek meg. A legénység tagjai között olimpikonokat és világbajnokokat fedezhetünk föl. Az útvonal során mindent lemértek, följegyeztek, hogy az augusztus 15-20. között megrendezendő szupermaratoni teljesítménytúra zökkenőmentesen zajlódjon le.

A csapat összeállítása a következő volt:

Kozmann György (2x-es olimpiai bronzérmes, világbajnok kenus)
Csabai Edvin (15x-ös világbajnok maratonista kenus)
Györe Attila (10x-es világbajnok maratonista kenus)
Leikep Gusztáv (olimpikon, vb ezüstérmes kenus / Merkapt SE)
Reményi Péter (többszörös magyar bajnok, sárkányhajó szakágvezető)
Szemán Róbert (többszörös magyar bajnok kenus
/ Merkapt SE)
Kovács András (többszörös magyar bajnok kenus
/ Merkapt SE)
Fazekas Tamás (többszörös magyar bajnok kenus
/ Merkapt SE)
Kaltenecker Árpád lelkes kenus

Maratoni világbajnokaink beillesztették a felkészülési programjukba az áprilisi feltérképező leevezést, mert számukra is izgalmas kemény kihívást jelentett a 3 napos program.

Összefoglalva:

C-7-es kenuban utoljára 1990-ben versenyeztek az OB-n és 3 napon keresztül 3x100 km-t kenu hetesben még senki sem evezett le. A legénység összeállítása világszínvonalú volt.

Részletesebb információk:

Kozmann György: 06 20 355 81 46
Reményi Péter: 06 20 9716285

E-mail | Oldaltérkép | Kezdőoldal | Kedvencek közé | Pannon Set